De Zeeman winkels in Spanje

De Zeeman winkels in Spanje
Beeld: vandenpol.com

De Nederlandse Zeeman winkelketen is sinds 2015 ook aanwezig in Spanje met eigen winkels die voor het eerst geopend werden in de provincie Gerona in de gemeente Figueres en daarna wist uit te breiden naar meer dan 44 winkels, allemaal gelegen in de autonome deelstaat Catalonië. Sinds kort zijn daar ook winkels in Valencia bijgekomen en zijn er plannen om verder uit te breiden in Spanje.

Zeeman textielSupers is een Nederlandse winkelketen met 1.250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en sinds 2015 ook in Spanje. De eerste winkel werd geopend in maart 1967 door Jan Zeeman (1942) in Alphen aan den Rijn. Dit was een soort supermarkt voor kleding, en sloeg goed aan, zodat al snel de tweede vestiging werd geopend.

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Gerona. Na de eerste winkels in de provincie Gerona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona.

Ook breidde Zeeman uit naar de provincie Tarragona waar winkels zijn te vinden in o.a. de steden Reus, Tarragona en Amposta. Op dit moment (juni 2019) heeft Zeeman 44 winkels in Spanje waarbij alle vestigingen gelegen zijn in de autonome deelstaat Catalonië en in de de stad Valencia. Bekijk alle winkels HIER.

Scroll naar boven