De HEMA in Spanje

De HEMA in Spanje
Beeld: Hema.net

Sinds het jaar 2014 is de Nederlandse HEMA ook met eigen winkels te vinden in de Spaanse steden Madrid en Barcelona. Alhoewel de Hema in Spanje al meerdere keren heeft aangegeven flink te willen gaan uitbreiden met nieuwe winkels in het land, zijn er tot op de dag vandaag alleen nog winkels te vinden in Madrid en Barcelona.

ATTENTIE: Eind juni zijn de laatste winkels van HEMA in Spanje gesloten. Het HEMA avontuur in Spanje is daarmee voorgoed voorbij. Meer informatie lees je HIER.

De Hema heeft begin dit jaar (2018) een vierde vestiging in de Catalaanse stad Barcelona geopend wat alweer de negende winkel is in Spanje. De Hema heeft in Madrid op dit moment vijf winkels en in Barcelona vier vestigingen. Detail is dat de vierde winkel in Barcelona ook meteen de 200e vestiging in het buitenland en 700e vestiging in het algemeen werd voor de Hema.

Madrid

De Hema heeft op dit moment vijf winkels in de Spaanse hoofdstad, te weten in de Calle Carmen 20, de Calle Fuencarral 140, de Calle de Orense 15, de Calle del Conde de Peñalver 12 en in het winkelcentrum Centro Comercial La Vaguada.

Barcelona

In de Catalaanse stad Barcelona zijn vier vestigingen te vinden, te weten in de Calle de Portaferrissa 16, de Calle Pelayo 52, in het winkelcentrum Centro Comercial Glòries en in het winkelcentrum Centro Comercial La Maquinista.

Doelgroep (niet Nederlands)

Volgens de Hema zelf worden de winkels door de Spanjaarden erg goed ontvangen en vindt men de producten erg leuk om te kopen. Uiteraard gaan de in Spanje wonende Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen erg graag naar de Hema maar dat is voor de winkelketen niet de belangrijkste doelgroep.

Artikelen

De door de Spanjaarden meest gekochte artikelen zijn de stroopwafels, ontbijtkoek, cosmetica en kinderkleding en accessoires voor kinderen. De Spaanse kopers hebben nog geen kennis kunnen maken met de typische Hema rookworsten en de Hema tompoezen want die worden in Spanje nog niet verkocht (dit tot grote ergernis van de Nederlandse klanten).

Toekomst

De toekomst ziet er voor de Hema goed uit en men heeft grootse plannen zoals tientallen winkels verspreid door heel Spanje, een eigen logistiek centrum wat dan ook de verkoop van vers producten waaronder de rookworsten en tompoezen makkelijker moet maken.

Daarnaast moet er een internetwinkel geopend worden in Spanje maar dat hangt weer af van het eigen distributiecentrum. Het online kopen van de typische Hema producten in Spanje zou wel een oplossing zijn voor diegene die ver weg wonen van de fysieke winkels.

Scroll naar boven