De Decathlon in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

Er is bijna geen stad in Spanje waar niet een of meer winkels van het merk Decathlon te vinden zijn. Decathlon is van oorsprong een Franse keten maar heeft naast Frankrijk de meeste vestigingen in Spanje. In de Decathlon worden voornamelijk kleding, schoeisel en andere artikelen verkocht die te maken hebben met sportactiviteiten, vakantie en vrije tijd.

Decathlon is een Franse sportwinkelketen die is opgericht in 1976. Decathlon is tegenwoordig een onderdeel van de in 2008 opgerichte Oxylane Group, die ook de vele huismerken van de keten produceert.

Toen in Spanje in 1992 de Olympische Spelen werden georganiseerd besloot Decathlon ook in het naast Barcelona gelegen Badalona de eerste Spaanse winkel te openen. Sindsdien is de Decathlon in Spanje gegroeid naar 148 winkels.

Formule

De Decathlon winkels hebben vaak een vloeroppervlak van enkele duizenden vierkante meters. In deze winkels zijn producten te vinden voor veel verschillende sporten en kampeer en trektocht spullen. Ze zijn gericht op grote volumes en keuze van hoog tot lage prijzen.

Het personeel van Decathlon verleent persoonlijk uitleg/advies en mogelijkheid tot passen. Daarnaast is er vaak een ruimte waar de producten getest kunnen worden, en bevindt zich in elke winkel een werkplaats voor onder andere herstellingen.

Decathlon heeft een eigen productlijn voor buitenactiviteiten genaamd Quechua maar biedt ook kleding van gerenommeerde sportmerken zoals Adidas en Puma of Nike.

Daarnaast heeft Decathlon nog eigen merken zoals B’Twin voor fietsen en de wielersport, Domyos voor fitness, boksen, judo en andere sporten, Inesis voor golf kleding en accessoires, Kalenji voor running, Newfeel voor bergsport en schoeisel, Nabaiji voor zwemmen en Wed’ze voor de sneeuwsporten.

Winkels

Decathlon heeft in totaal meer dan 1.122 vestigingen wereldwijd waarvan 304 in Frankrijk, 184 in China, 148 in Spanje, 109 in Italië, 35 in Duitsland, 29 in Portugal, 27 in België en 12 in Nederland.

Scroll naar boven