De Ale-Hop winkels in Spanje

De Ale-Hop winkels in Spanje
Beeld: Marbella / Ale-Hop

In praktisch elke badplaats en elke grote stad in Spanje is er een te vinden, de Ale-Hop winkel. Als je ergens loopt vallen de winkels meteen op door de wit-zwarte koe naast de voordeur, een gewild object voor de vakantiefoto’s en selfies. In de kleurrijke winkels zijn veel hebbedingetjes, geschenken en snuisterijen te vinden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Het gaat hier om een “low-budget” keten die goedkope en originele producten aanbiedt, te vergelijken met het Deense Tiger of het Japanse Zakka. Maar wat maakt de Ale-Hop nu zo bijzonder? Wellicht het feit dat het om een Spaanse winkelketen gaat die haar oorsprong heeft in de plaats Ondara, provincie Alicante. Of is het de wit-zwarte koe die opvalt en ook wel “frisona” of Friese koe wordt genoemd.

Oorsprong

Ale-Hop is een winkelketen die eigenlijk haar oorsprong heeft in 1991 toen de oprichter Vicente Grimalt en zijn vier zoons een kleine groothandel voor de detailhandel opzette in Alicante. In 2000 besloot de familie eigen winkels te gaan openen op strategisch interessante plaatsen en in 2001 werd de eerste winkel geopend in Gandia, waar nog steeds de grootste Ale-Hop van Spanje te vinden is.

Het merendeel van de Ale-Hop winkels vallen onder eigen beheer maar er zijn ook franchise winkels te vinden. Het idee van Ale-Hop is om elke maand ergens in Spanje of Portugal, en wie weet straks in andere landen, een winkel te openen.

Hebbedingetjes

In de Ale-Hop winkels kun je veel originele geschenken en hebbedingetjes vinden tegen zeer aantrekkelijke en lage prijzen waardoor het bijna onmogelijk is om een winkel te bezoeken en niets te kopen. Zo vind je in de Ale-Hop winkels mode artikelen zoals sjaals, handschoenen, mutsen, brillen, sieraden, make-up, tassen, badmode en accessoires maar ook technische artikelen voor de smartphones, tablets en andere apparaten en huishoudelijke artikelen.

Daarnaast zijn er veel originele en kleurrijke geschenken en hebbedingetjes te vinden waarbij de vrolijke ontwerpen meteen opvallen en de aandacht opeisen van de bezoeker.

Low-budget concept

Net zoals elke low-budget winkel maakt Ale-Hop handig gebruik van kleine ruimtes die goed verlicht zijn en eenvoudige lichte kleuren gebruiken op de muren, plafond, vloer en meubels, in het geval van Ale-Hop is dat een combinatie van wit, hout en metalen materialen.

Iets wat meteen opvalt is de koe bij de ingang van elke Ale-Hop winkel. De koe is een aantrekkingspunt voor kinderen en volwassenen waarbij er volop genoten wordt van het op de koe zetten van kleine kinderen of het maken van selfies. Iets soortgelijks hadden de Natura winkels vroeger met een grote bruine (knuffel)beer.

Wil je weten of bij jou in de buurt en Ale-Hp winkel te vinden is, bekijk dan de website voor de actuele adressen.

Scroll naar boven