De Aldi supermarkten in Spanje

De Aldi supermarkten in Spanje
Beeld: Aldi.es

Net zoals de Duitse Lidl supermarkten is ook de Aldi actief in Spanje met eigen winkels waarvan er op dit moment 300 te vinden zijn. Over het algemeen bezoeken veel Lidl Klanten ook een Aldi supermarkt en zijn de producten vaak met elkaar te vergelijken. De Aldi is in Spanje vooral bekend vanwege de ecologische producten en ook het assortiment voor veganisten en vegetariërs.

De Aldi opende de eerste winkel in Spanje in het jaar 2002 waarna dit langzaam uitgroeide naar meer dan 300 eigen winkels verdeeld over heel Spanje. Het merendeel van de winkels is echter te vinden in de regio’s waar ook veel toeristen komen en waar veel buitenlanders zoals Duitsers, Nederlanders en Britten wonen.

Naast de 300 eigen winkels heeft de Aldi 4 distributiecentra in Spanje, te weten in Masquefa (Barcelona), Pinto (Madrid), San Isidro (Alicante) en Dos Hermanas (Sevilla). De Aldi supermarkten in Spanje behoren tot de “Aldi Nord” tak van de Aldi groep (waar ook de Aldi Süd tak toe behoort).

Spanje

In Spanje zijn de meeste supermarkten te vinden in de Comunidad Valenciana en Murcia met 69 winkels, Andalusië met 61 winkels, Catalonië met 60 winkels en de Comunidad de Madrid met 38 winkels. Op de balearen zijn 7 Aldi winkels te vinden en in het noorden van het land in Baskenland, Cantabrië en Asturië 21 winkels. Bekijk HIER de locatie van alle winkels in Spanje.

Eigen merken

Net zoals andere supermarktketens heeft ook de Aldi eigen merken die erg populair zijn waarbij de ecologische en biologische producten van Gutbio het meest worden verkocht. Voor de dieren is er de Baldo lijn, bij de dranken de Rio d’Oro artikelen en bij de huidverzorgingsproducten de Mildeen lijn.

Scroll naar boven