Amazon in Spanje

Amazon in Spanje
Beeld: 123RF

Het Amerikaanse internet warenhuis Amazon is de laatste jaren enorm populair geworden in Spanje en er komen dagelijks, wekelijks en jaarlijks steeds meer klanten bij die via de website of de smartphone/tablet app hun artikelen kopen. Amazon heeft verdeeld over Spanje meerdere distributiecentra waarbij de grootste gelegen zijn nabij Madrid en Barcelona.

Amazon landde in 2011 in Spanje en is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste internet verkoper van het land. Spanjaarden en in Spanje wonende buitenlanders kopen graag bij Amazon want het is gemakkelijk via internet op de computer of smartphone/tablet, het is snel wat betreft de afhandeling, producten worden (bijna) altijd op de afgesproken tijd thuis of het werk bezorgd en als er problemen zijn blijkt de after sales service ook goed te zijn.

Winkels

Amazon heeft geen fysieke winkels in Spanje en zal dat voorlopig ook niet krijgen. De miljoenen artikelen zijn alleen via internet te koop en kunnen ook alleen maar via internet (kredietkaart) betaald worden waarna deze thuis geleverd worden.

Transport

Amazon werkt in Spanje samen met diverse transportdiensten zoals de grootste Seur of MRW, DHL, UPS, Correos Express, Correos, Tourline en vele anderen. De snelheid van levering en de service van het op tijd leveren is vaak de verantwoordelijkheid van deze transportdiensten.

Diensten

Amazon staat natuurlijk bekend om de internetwinkel maar daarnaast biedt Amazon nog veel meer. Amazon heeft een eigen muziekstreamingdienst Amazon Music, heeft een eigen “Netflix-achtige” dienst genaamd Amazon Prime Video, er is een eigen ebook winkel genaamd Amazon Kindle en men heeft Amazon Fotos en nog veel meer.

Amazon Prime

Met een Amazon Prime abonnement betaal je in Spanje 19,95 euro per jaar (in 2018) wat een voordelige mogelijkheid is om van extra diensten en service te profiteren. Zo heb je met een Prime abonnement gratis thuisbezorging bij miljoenen artikelen die ook vaak binnen 24-uur thuisbezorgd worden.

Daarnaast krijg je met Prime ook gratis toegang tot Prime Video (de eigen Netflix-achtige dienst), Prime Fotos en speciale Flash aanbiedingen. Er wordt echter gespeculeerd in Spanje (maar is nog niet officieel bevestigd) dat het jaarlijkse bedrag voor Prime binnenkort verhoogd zal worden.

Scroll naar boven