skip to Main Content
Hola ... dit is de grootste vraagbaak over Spanje

Wat mag meegenomen worden uit/naar Spanje

Wat Mag Meegenomen Worden Uit/naar Spanje
123rf

Als je tussen de landen van de Europese Unie reist mag je onbeperkt kopen en meenemen, mits de artikelen die je hebt gekocht voor eigen gebruik zijn. Hieronder zetten we op een rijtje wat reizigers vanaf 17 jaar mogen in- en uitvoeren binnen de EU-landen (behalve Andorra):

Alcohol:

 • 10 liter drank met een alcoholgehalte van meer dan 22%
 • 20 liter drank met een alcoholgehalte van maximaal 22%
 • 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn)
 • 110 liter bier

Uitzondering invoer vanuit Andorra: 1,5 liter drank met een alcoholgehalte van meer dan 22% of
2 liter dessertwijn of mousserende wijn en 5 liter wijn.

Bijzonderheden: Voor alcoholische dranken afkomstig uit de Spaanse belastingvrije gebieden Ceuta, Melilla en de Canarische eilanden gelden dezelfde hoeveelheden als vanuit een niet-EU-land.

Tabak:

 • 800 sigaretten
 • 400 cigarillo’s (sigaartjes, maximaal 3 g per stuk)
 • 200 sigaren
 • 1 kg tabak

Bijzonderheden: Voor tabak meegenomen uit de Spaanse belastingvrije gebieden Ceuta, Melilla en de Canarische eilanden gelden dezelfde hoeveelheden als vanuit een niet-EU-land.

Voedsel:

Levensmiddelen, fruit en bloemen mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden, mits bestemd voor eigen gebruik.

Geld:

Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vanuit een EU-land vrij worden ingevoerd en uitgevoerd. In principe is er dus geen limiet maar kunnen er wel vragen gesteld worden als je 50.000 euro mee wilt nemen naar of uit Spanje (vanwege belastingen en eventueel “zwart” geld)

Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vanuit een niet-EU-land vrij worden in- en uitgevoerd tot het equivalent van 10.000 euro (inclusief cheques en bankwissels). Bedragen boven het equivalent van 10.000 euro moeten worden aangegeven.

Overig:

Overige goederen, waaronder geschenken en souvenirs, mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden, mits bestemd voor eigen gebruik.

Uitzondering is invoer vanuit Andorra: Per persoon mag er in totaal voor 525 euro aan goederen vanuit Andorra vrij ingevoerd worden, personen onder de 15 jaar tot 270 euro.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Geachte .

  wat ik op deze site niet terug vind zijn CNG Tankstations voor mensen die met zulk type wagen rijden naar Spanje en terug wij gaan naar Spanje Salou met de wagen en rijden dus op CNG ( aardgas) en dus vragen ik en mijn echtgenote zijn er zulke tankstations waar je CNG kunt tanken tussen de frans/Spaanse grens en Salou graag tips aub?

  met vriendelijke groeten De Hr. Van Roy Danny

 2. Kunnen of willen de Engelsen zich niet aanpassen aan de Europese regels van het verkeer in Spanje, zoals linksrijden, rondpunt verkeerd opdraaien en gedurende het hele rondpunt hun richtingsaanwijzer aanlaten, verkeerd parkeren, parkeren op plaatsen voor gehandikapten, alleen maar Engels willen praten en zeker geen Spaans?

Geef een reactie

Laat ons weten wat je van dit artikel vindt of als je meer wilt weten.

Back To Top