Toeristenbelasting op de Balearen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Toeristenbelasting op de Balearen
Beeld: Pixabay

Sinds 1 juli 2016 betalen alle bezoekers die op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera verblijven een speciale toeristenbelasting die door de autoriteiten weliswaar anders genoemd wordt maar die op hetzelfde neerkomt. Er kan gesproken worden van een milieubelasting die alle bezoekers moeten betalen omdat deze de naam “ecotasa” of “Impuesto de turismo sostenible” heeft gekregen.

Vanaf 1 januari 2018 is deze speciale toeristen- milieubelasting verdubbeld worden waardoor men dus twee keer zoveel gaat betalen voor een verblijf op de eilanden. Nieuw hierbij is dat nu ook de passagiers van cruiseschepen, ongeacht of ze slapen of niet op de eilanden en of ze langer dan 12 uur op een eiland verblijven, de belasting moeten gaan betalen.

Net zoals voorheen zijn de belastingen in het hoogseizoen (mei tot en met oktober) hoger dan in het laagseizoen (november tot en met april).

[su_note note_color=”#FFF3E0″ text_color=”#444444″]Toeristenbelasting in Catalonië[/su_note]

Kosten

Onderstaand staan de ecotaks kosten tussen 1 mei en 31 oktober 2018, bedragen per dag en per persoon (16+).

[su_table responsive=”yes”]

4€ vijfsterren hotels, stadshotels en vijfsterren en vier+ sleutels appartementen
3€ viersterren hotels, stadshotels en viersterren en drie+ sleutels appartementen
2€ twee- en eensterren hotes, stadshotels, twee- en eensterren appartementen en een, twee en drie sleutels appartementen. Vakantiewningen , agroturismo, turismo rural, B&B’s, cruiseschepen en andere toeristische accomodaties
1€ herbergen en berghutten, hostals, pensions, campings etc.

[/su_table]

Bovenstaand zijn de kosten in het hoogseizoen, in het laagseizoen tussen november en april zijn de kosten de helft van de bovenstaande bedragen. Alleen toeristen ouder dan 16 jaar betalen deze ecotaks kosten.

De hierboven genoemde tarieven zijn vanaf 1 mei 2018 geldig.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top