Toeristenbelasting op de Balearen

Toeristenbelasting op de Balearen
Beeld: Pixabay

Sinds 1 juli 2016 betalen alle bezoekers die op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera verblijven een speciale toeristenbelasting die door de autoriteiten weliswaar anders genoemd wordt maar die op hetzelfde neerkomt. Er kan gesproken worden van een milieubelasting die alle bezoekers moeten betalen omdat deze de naam “ecotasa” of “Impuesto de turismo sostenible” heeft gekregen.

Vanaf 1 januari 2018 is deze speciale toeristen- milieubelasting verdubbeld worden waardoor men dus twee keer zoveel gaat betalen voor een verblijf op de eilanden. Nieuw hierbij is dat nu ook de passagiers van cruiseschepen, ongeacht of ze slapen of niet op de eilanden en of ze langer dan 12 uur op een eiland verblijven, de belasting moeten gaan betalen.

Net zoals voorheen zijn de belastingen in het hoogseizoen (mei tot en met oktober) hoger dan in het laagseizoen (november tot en met april).

Bedragen

Onderstaand staan de ecotaks kosten tussen 1 mei en 31 oktober in het hoogseizoen, bedragen per dag en per persoon (16+).

Vijfsterren hotels, stadshotels en vijfsterren en vier+ sleutels appartementen4,00
Viersterren hotels, stadshotels en viersterren en drie+ sleutels appartementen3,00
Drie-, twee- en eensterren hotes, stadshotels, twee- en eensterren appartementen en een, twee en drie sleutels appartementen. Vakantiewningen , agroturismo, turismo rural, B&B’s, cruiseschepen en andere toeristische accomodaties2,00
Herbergen en berghutten, hostals, pensions, campings etc.1,00

Bovenstaand zijn de kosten in hoogseizoen in het laagseizoen tussen 1 november en 30 april zijn de kosten de helft of minder van de bovenstaande bedragen. Alleen toeristen ouder dan 16 jaar betalen deze ecotaks kosten.

Vijfsterren hotels, stadshotels en vijfsterren en vier+ sleutels appartementen1,00
Viersterren hotels, stadshotels en viersterren en drie+ sleutels appartementen0,75
Drie-, twee- en eensterren hotes, stadshotels, twee- en eensterren appartementen en een, twee en drie sleutels appartementen. Vakantiewningen , agroturismo, turismo rural, B&B’s, cruiseschepen en andere toeristische accomodaties0,50
Herbergen en berghutten, hostals, pensions, campings etc.0,25

De hierboven genoemde tarieven zijn vanaf 1 mei 2018 geldig.

Scroll naar boven