Flixbus in Spanje

Flixbus in Spanje
Beeld: 123rf

Het Duitse FlixBus is ook in Spanje actief en heeft op haar internationale verbindingen met Spaanse bestemmingen in 2019 in totaal 930.000 passagiers vervoerd. Dat is nog geen miljoen maar wel een stijging van maar liefst 69% ten opzichte van de aantallen passagiers in 2018.

FlixBus verbindt met haar intercity bussen 45 Spaanse steden met tien Europese landen. HIER kun je alle bestemmingen zien die door FlixBus aangedaan kunnen worden in Spanje maar dan wel met een internationale verbinding. 

FlixBus biedt geen nationale (dus binnen Spanje) busverbindingen aan omdat er een soort van monopolie positie is binnen het busnetwerk in Spanje. Daar zal wel verandering in gaan komen in de toekomst maar tot nu toe is het alleen mogelijk internationaal met Flixbus naar of vanuit Spanje te reizen.

Vanuit Nederland zijn er (volgens deze kaart) geen verbindingen met Spanje maar vanuit België (Brussel) kun je met FlixBus rijden naar Barcelona, Bilbao en San Sebastian.

Spanje wordt door FlixBus echter met tien Europese landen, te weten Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Zwitserland, Luxemburg, Hongarije, Slovenië en Roemenië verbonden met 45 steden.

Scroll naar boven