De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Beeld: 123rf

Het gebruik van kampeerauto’s is ook in Spanje enorm gestegen de afgelopen jaren waarbij er steeds meer campers gekocht of gehuurd worden. Onze lezers die met de kampeerauto door Spanje reizen hebben natuurlijk al lang gemerkt dat het bij de favoriete overnachtingsplaatsen veel drukker is geworden.

Dit keer kijken we naar de Spaanse namen voor de verschillende soorten kampeerauto’s. In onze lijst slaan we enkele types zoals de auto-campers en mini-campers over en gaan we meteen naar de meest voorkomende kampeerauto’s in zowel Nederland/België als Spanje.

Campers

De ‘camper’ is een tot kampeerauto omgebouwde bestelbus die ideaal is voor dagelijks gebruik. Deze kan in het Nederlands omschreven worden als een ‘compact’ model. Een camper wordt in het Spaans omschreven als een ‘furgoneta acondicionada como vivienda’.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Camper / Autocaravanas.es

De meest voorkomende modellen campers zijn de lagere bestelauto’s van o.a. Mercedes, Volkswagen of Peugeot waarbij deze vaak van een hefdak zijn voorzien. In deze camper kan men slapen, aan tafel zitten en koken maar ontbreekt het aan een badkamer.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Camper compact / Autocaravanas.es

Dan zijn er nog de grotere modellen wat in feite ook omgebouwde bestelbussen zijn zoals de Fiat Ducato of Ford Transit. Deze campers kunnen gezien worden als volledig ingerichte campers met badkamer, keuken etc.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Capuchina / Autocaravana.es

 

Capuchinas

De ‘capuchinas’ worden in het Nederlands omschreven als de alkoof-modellen. Deze hebben een klein vertrek boven de autocabine die aan de grotere leefruimte grenst.

Deze kampeerauto’s zijn ideaal voor langere vakanties en voor grotere families met slaapmogelijkheden tot 6 of 8 personen.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Perfilada / Autocaravanas.es

Perfiladas

De ‘perfiladas’ modellen kampeerauto’s worden in het Nederlands omschreven als halfintegraal-modellen. Deze zijn in feite hetzelfde als de ‘capuchinas’ of alkoof-modellen maar dan zonder de grote alkoof boven de autocabine waardoor deze modellen er sportiever uitzien en minder hoog zijn.

Net zoals in Nederland en België zijn de ‘perfiladas’ modellen de populairste kampeerauto’s voor kleine gezinnen en echtparen die langer op weg zijn maar geen ‘grote’ alkoof willen rijden.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
Integral / Autocaravanas.es

Integrales

De ‘integrales’ kampeerauto’s hebben nagenoeg dezelfde naam in het Nederlands als integraal-model. Bij deze soort kampeerauto is het autochassis en de cabine (leefruimte) geheel geïntegreerd, vandaar de naam integraal.

De ‘integrales’ zijn over het algemeen iets kleiner dan de ‘capuchinas’ maar het voordeel is weer dat er slechts een ruimte is in de kampeerauto aangezien er geen afscheiding is tussen de autocabine en leefruimte.

Scroll naar boven