De bron voor jouw Spanje spreekbeurt of werkstuk informatie

Spanje spreekbeurt en werkstuk informatie
Beeld: 123RF

Ben jij op zoek naar informatie voor jouw spreekbeurt over Spanje of zoek je naar achtergrond informatie over Spanje voor jouw werkstuk? Dan ben je bij SpanjeWeetjes op de juiste website aangekomen: de grootste vraagbaak over Spanje! Alles over de cultuur, geschiedenis, tradities, statistieken, gastronomie, aantal inwoners, het geloof, politiek, bevolking, bijzonderheden en algemene informatie van Spanje.

Spanje is een groot land, meer dan 12 keer groter dan Nederland en zelfs meer dan 16,5 keer groter dan België. Spanje heeft een oppervlakte van 505.992 m2 aan oppervlakte (vasteland en eilanden) terwijl dat bij Nederland 41.643 m2 is en bij België 30.528 m2 aan oppervlakte.

Spanje heeft begin 2018 in totaal 46.549.045 inwoners (46,5 miljoen dus) dat is 2,7 keer meer dan Nederland met 17,2 miljoen inwoners en 4 keer meer dan België met 11,4 miljoen inwoners.

Spanje is een zogenaamde constitutionele monarchie met Koning Felipe VI als staatshoofd maar met een centrale regering gevestigd in Madrid, de hoofdstad van Spanje. Spanje kan onderverdeeld worden in 17 autonome gemeenschappen of deelstaten die weer verdeeld kunnen worden in 50 provincies. Deze worden weer onderverdeeld in 115 comarca’s die weer in totaal 8.112 gemeenten hebben.

Er worden in Spanje 4 officiële talen gesproken waarvan Spaans of Castiliaans de hoofdtaal is. De andere talen zijn het Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. Dan zijn er ook nog 2 niet-officiële talen, te weten Asturisch en Aragonees.

Wist je dat het Spaans wereldwijd door 437 miljoen mensen in 31 landen als moedertaal wordt gesproken? Daarmee staat Spanje achter het Chinees met 1,2 miljard sprekenden op de tweede plaats wereldwijd. Volgens de laatste cijfers wordt er wereldwijd echter door meer dan 575 miljoen mensen Spaans gesproken.

Spanje spreekbeurt en werkstuk informatie
123RF

Meer weten?

Heb je aan bovenstaande korte informatie en links naar pagina’s op SpanjeWeetjes nog niet genoeg, dan kun je altijd terecht op een van onze andere websites zoals:

WikiSpanje: Alle leuke wetenswaardigheden en informatie over Spanje op een plaats. (bezoek WikiSpanje)

SpanjeTopTien: De leukste top 10+ lijsten over alles wat met Spanje te maken heeft. (bezoek SpanjeTopTien)

SpanjeVandaag: De verzamelplaats voor het laatste en meest actuele nieuws over Spanje. (bezoek SpanjeVandaag)

Meer informatie nodig?

Heb jij voor jouw spreekbeurt of werkstuk over Spanje meer informatie nodig, dan kun je dat altijd aan ons vragen. Staat het niet op een van onze websites dan proberen we de informatie voor jou te zoeken, te verzamelen, te vertalen van het Spaans naar het Nederlands (indien nodig) en het daarna in verhaalvorm te plaatsen op SpanjeWeetjes.

Dit geldt natuurlijk ook voor die lezers die meer willen weten over Spanje en de juiste informatie (nog) niet kunnen vinden. Laat ons weten waar je naar zoekt en wij doen het speurwerk voor je (indien mogelijk natuurlijk).

Neem contact met ons op voor vragen, tips en/of informatie via ons contactformulier

Scroll naar boven