De bekendste huizen portals in Spanje

De bekendste huizen portals in Spanje
Beeld: 123rf

Stel je bent op zoek naar een eerste of tweede (vakantie) woning in Spanje en wilt liever geen gebruik maken van de Nederlandse of Belgische makelaar, waar moet je dan naartoe. Uiteraard is het internet dé plaats om naar koopwoningen of huurwoningen te zoeken en gelukkig zijn er heel veel goede websites waar je naar hartelust naar jouw huisje kunt zoeken.

Over het algemeen begint een speurtocht naar woningen ter plaatse in Spanje, je moet toch eerst een leuke omgeving uitzoeken. Eenmaal ter plaatse bezoek je enkele makelaars en doe je aan “window shopping” ofwel raampjes kijken en zoek je naar advertenties die meestal op een raam hangen bij de makelaar (inmobiliario).

Eenmaal thuis (of soms zelfs ter plaatse) gaat de zoektocht verder op internet maar waar moet je dan toch beginnen. Om je alvast een beetje te helpen met die zoektocht hebben we een lijst gemaakt met daarop de grootste, bekendste en meest gebruikte huizen portals van Spanje. Op die huizenwebsites staan miljoenen woningen te koop of te huur dus er zal keuze genoeg zijn.

Fotocasa.es

Ongetwijfeld een van de grootste aanbieders van koop- en huurwoningen in Spanje. Het maakt niet uit in welke prijsklasse je iets zoekt en waar in Spanje, je zult ongetwijfeld een woning kunnen vinden.

In principe zijn er vier categorieën te vinden op fotocasa.es, te weten venta (verkoop), alquiler (verhuur), compartir (delen) en vacacional (vakantie). Er staan niet alleen woningen en appartementen te koop en te huur maar ook garages, lokalen, bedrijfspanden en bouwgrond.

Fotocasa.es is in het Spaans en Catalaans te bekijken maar ook in het Engels en Duits, wel zo makkelijk dus.

Idealista.com

Net zoals fotocasa.es staat idealista.com bovenaan de lijst van huizen portals in Spanje. Ook op deze website zijn miljoenen koop en huurwoningen te vinden dus er is meer dan genoeg keuze. Op de hoofdpagina staat dat ze op dit moment 1,5 miljoen advertenties aanbieden.

Op idealista.com zijn drie categorieën te vinden namelijk comprar (kopen), alquiler (huren) en compartir (delen). Idealista.com heeft advertenties voor woningen, kantoren, kamers, loodsen, nieuwbouw, complete gebouwen en bouwterreinen.

Idealista.com is naast het Spaans en Catalaans ook in het Engels, Duits, Italiaans en Portugees te bekijken.

Habitaclia.com

Voor diegene die een woning zoekt langs de Middellandse zee of op de Balearen eilanden is de website habitaclia.com een alternatief. Het merendeel van de woningen die hier worden aangeboden is te vinden in Catalonië, Comunidad Valenciana en de Balearen, al zijn er ook woningen op andere plaatsen te vinden uiteraard.

Habitaclia.com is een duidelijke website met vijf categorieën, te weten obra nueva (nieuwbouw), comprar (kopen), alquiler (huren), alquiler de temporada (seizoenshuur) en traspaso (bedrijfsovername). Overigens is de eigenaar van fotocasa.es ook de eigenaar van deze website.

Habitaclia.com is naast het Spaanse en Catalaans ook te lezen in het engels, Duits, Italiaans en Portugees.

Yaencontre.com

Deze woning portal is eigendom van dezelfde groep als diverse kranten en biedt net zoals andere websites woningen in de verkoop en verhuur aan. Er staan bijna 1 miljoen advertenties op deze website dus ook hier moet wel wat te vinden zijn.

Yaencontre.com heeft zes categoriën, te weten comprar (kopen), alquiler (huren), alquiler de temporada (seizoenshuur) en traspaso (bedrijfsovername), alquiler opción compra (huur met koopoptie) en compartir (delen).

Net zoals de andere website is yaencontre.com ook te bekijken in het engels, Duits en diverse andere talen waaronder uiteraard ook het Spaans en Catalaans.

Enalquiler.com

Dit is een iets andere website dan de bovenstaand aangezien op enalquiler.com alleen huuurwoningen te vinden zijn (dus geen koop). De naam van de website zegt het eigenlijk al (en alquiler = te huur).

Er zijn in principe twee categorieën, te weten alquiler de larga distancia (lange termijn huur) en alquiler por meses (huren voor maanden). Er staan meer dan 52.000 woningen te huur op enalquiler.com.

De website is te bekijken in het Engels en Duits maar ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Portugees.

Kyero.com (ook in het Nederlands)

Kyero.com is een hele bekende website, met name bij buitenlanders die een woning zoeken in Spanje omdat de website in veel talen te lezen en bekijken is. Hieronder ook het Nederlands maar ook het engels, Frans, Duits, Noors, Zweeds, Spaans, Deens etc.

Bijna alle advertenties van woningen zijn vertaald in 12 talen wat kyero.com een interessante website maakt om huizen te zoeken in Spanje. Kyero.com is van oorsprong een Brits portal maar er worden alleen woningen in Spanje aangeboden.

Thinkspain.com

Deze woning portal is bedacht in Spanje maar richt zich met name op de buitenlandse kopers. Thinkspain.com is van oorsprong een nieuwswebsite maar het aanbod van woningen werd zo groot dat ze uiteindelijk meer aandacht daar aan besteden.

Op thinkspain.com zijn dus niet alleen woningen te vinden maar ook het laatste nieuws in het Engels en daarnaast huurobjecten, vakantie huur, een bedrijvenpagina en werk. Naast het engels is deze website ook in het Spaans en Duits te bekijken.

Spainhouses.net (ook in het Nederlands)

Op de website spainhouses.net kun je, net zoals bij kyero.com, naar woningen zoeken in de eigen taal, dat wil zeggen het Nederlands. Daarnaast zijn er nog meer talen zoals natuurlijk het Spaans maar ook Engels, Duits, Frans, Italiaans, Russisch, Zweeds, Deens, Chinees etc.

Spainhouses.net is onderdeel van een netwerk waar ook mundocasas.com en worldhouses.net toe behoren. Er zijn vier categorieën, te weten alquiler (huren), obra nueva (nieuwbouw), alquiler opción compra (huur met koopoptie) en vacaciones (vakantie).

Spanjekoophuis.nl (Nederlands)

Noemenswaardig op deze lijst is ook spanjekoophuis.nl, een website die geheel in het Nederlands is en onderdeel is van het hispacasas.com netwerk. Het aanbod van woningen is kleiner dan op de eerder genoemde websites maar het is een goed alternatief, mede omdat deze website in het Nederlands is.

Scroll naar boven