Dit zijn de grootste Spaanse eilanden qua oppervlakte

Dit zijn de grootste Spaanse eilanden qua oppervlakte
Beeld: Mallorca / 123rf

De Spaanse eilanden hebben elk hun eigen karakteristieken, maar ook lopen de oppervlaktes van de eilanden enorm uiteen. Ook dat is iets om rekening mee houden bij het boeken van een vakantie. Zo weet je hoeveel tijd je nodig hebt om het hele eiland te ontdekken en of je echt een auto nodig hebt. Wij hebben de grootste Spaanse eilanden op een rijtje gezet, van groot naar minder groot.

1. Mallorca – 3640 km²

Dit is het grootste eiland van Spanje. Met een oppervlakte van 3640 km² is dit de overduidelijke winnaar van de eilandengroep. Op Mallorca wonen ongeveer 858.000 mensen en het is dan ook een zeer populaire bestemming voor mensen die graag het bruisende Spaanse nachtleven ontdekken. Maar Mallorca heeft meer te bieden dan dat; er zijn ongeveer 80 prachtige zandstranden. Daarnaast kun je hier terecht voor bijzondere uitzichten, bergwandelingen en bossen. Je vindt er zelfs pittoreske dorpjes die je het idee geven dat er nog niet eerder een toerist is geweest. Mallorca is dus een groot en veelzijdig eiland.

2. Tenerife – 2034,28 km²

Met een oppervlakte van 2034,38 km² staat Tenerife op nummer twee van de grootste eilanden in Spanje. Op dit moment wonen er ongeveer 900.000 mensen, wat Tenerife het meest bevolkte eiland van Spanje maakt. Tenerife staat bekend om het grote aantal toeristen dat het eiland jaarlijks bezoekt, maar ook om de vele stranden en ruige natuurgebieden. Zo vind je op dit warme eiland vulkanen, bossen, bergen en woestijnen. De Pico del Teide is de hoogste berg van Spanje en biedt een wonderbaarlijk uitzicht voor de hikers die zich eraan wagen.

3. Fuerteventura – 1660 km²

Dit eiland is een geweldige surfbestemming en telt een oppervlakte van 1660 km². Er wonen ongeveer 122.629 mensen op dit rustige eiland en er valt vrij weinig regen. Wel is er een sterke wind en is het er extreem zonnig. Gezien de ligging nabij Marokko is het warme klimaat geen verrassing. Fuerteventura is de perfecte bestemming voor watersportliefhebbers en is een walhalla voor zonaanbidders. Ook op dit eiland spot je vulkanische landschappen. Men zegt ook dat je op dit eiland de lekkerste vis (met veel knoflook) kunt eten van heel de Canarische eilanden. Bezoek een van de vissersdorpjes op het eiland en oordeel zelf.

4. Gran Canaria – 1560 km²

Veel Nederlanders vinden het heerlijk om op vakantie naar Gran Canaria te gaan. De oppervlakte van dit eiland bedraagt 1560 km² en heeft ongeveer 865.765 inwoners. Het eiland is zeer divers en staat bekend om het bruisende nachtleven. Ook voor mooie landschappen kun je op Gran Canaria terecht. Er is genoeg te doen op dit eiland. Of je nu op zoek bent naar cultuur, geschiedenis, toeristische activiteiten of het strand; Gran Canaria is je beste vriend. Op dit eiland worden tomaten en bananen geproduceerd. Als je hier bent, kun je dus heerlijk verse lokale producten proberen..

Ook zeker de moeite waard!

Spanje telt veel prachtige eilanden. In dit artikel hebben we de grootste vier eilanden benoemd. Toch kan het ook zeker de moeite waard zijn om een van de kleinere eilanden te bezoeken. Ga bijvoorbeeld op vakantie naar Lanzarote als je op een eiland met uitzonderlijk landschap wilt verblijven. Het landschap van dit vulkaaneiland wordt ook wel vergeleken met het landschap van de maan. Met 845,9 km² zou Lanzarote overigens op nummer 5 staan van de grootste eilanden van Spanje.

Scroll naar boven