Wat is het INE in Spanje

Wat is het INE in Spanje
Beeld: Freepik

Het Instituto Nacional de Estadística, afgekort INE, is het nationale instituut voor statistiek van Spanje. Het instituut houdt zich bezig met het verzamelen en analyseren van statistische data. Het INE is onder meer verantwoordelijk voor de volkstellingen in Spanje, die iedere tien jaar worden uitgevoerd.

Het Instituto Nacional de Estadística (INE) werd in de huidige vorm opgericht in 1945 en heeft het hoofdkantoor aan de Paseo de Castellana in Madrid. Het INE is een autonoom dus zelfstandig adviesorgaan wat afhankelijk is van de Staatssecretaris voor Economische en Bedrijfsondersteuning.

Onder de werkzaamheden vallen het verzamelen en publiceren van statistieken over de Spaanse demografie , economie en samenleving. Via de officiële website kun je alle updates van de verschillende banen en studies volgen.

Sinds twee jaar is het INE ook verantwoordelijk voor de informatie over het aantal toeristen die Spanje bezoeken, iets wat daarvoor altijd door Turespaña werd uitgevoerd.

Het Spaanse INE is te vergelijken met het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Belgische Statbel.

Scroll naar boven