Wat is de DGT in Spanje

Wat is de DGT in Spanje
Beeld: 123rf

De DGT is de veel gebruikte afkorting voor Dirección General de Tráfico wat de Spaanse Rijksdienst voor de Wegen is. Dit autonoom orgaan valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en is verantwoordelijk voor het wegenbeleid in Spanje.

Deze territoriale administratie werd in de huidige vorm opgericht in 1959 en bestaat uit 50 Provinciaal Verkeer kantoren, één per provincie, twee lokale hoofdkwartier van Verkeer in Ceuta en Melilla en 14 lokale kantoren Verkeer in Alcorcón, Alzira, Cartagena, Fuerteventura, Gijón, Ibiza, Lanzarote, The Line Conception, Menorca, La Palma, Sabadell, Santiago de Compostela en Talavera de la Reina.

Deze kantoren van de DGT verwerken alle administratieve werkzaamheden op het bezit van voertuigen (registratie, transfers, annuleringen, etc.), automobilisten (rijlessen, rijbewijzen, expeditie en verlenging van vergunningen, enz.) en sanctieprocedure voor verkeersovertredingen in het interstedelijke gebied (buiten de bebouwde kom). In deze taken heeft de steun van de Agrupación de Tráfico van de Guardia Civil.

Scroll naar boven