Heb je voor spanje een geldig paspoort nodig

Heb je een geldig paspoort nodig voor Spanje
Beeld: Pixabay

Veel mensen die naar Spanje reizen willen weten of je een paspoort nodig hebt en of dat geldig moet zijn om het zuid Europese vakantieland binnen te komen. De benodigde documenten hangen af van het land van herkomst maar in het geval van Nederland en België dien je een geldig nationaal identiteitsbewijs of paspoort te hebben.

Als je staatsburger van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein bent heb je alleen een geldig nationaal identiteitsbewijs of paspoort nodig om Spanje binnen te komen. Bovendien als een minderjarige met een identiteitsdocument reist, dient dit vergezeld te gaan van een ouderlijke toestemming.

Je bent in Spanje niet verplicht om het paspoort altijd bij je te dragen maar het wordt wel aangeraden door de autoriteiten. Spanjaarden zijn namelijk wel verplicht om een identiteitskaart (Documento Nacional de Identidad of DNI) op zak te hebben.

Hoe lang moet een paspoort geldig zijn

Zoals eerder vermeld moet je een [su_highlight background=”#FF9800″ color=”#ffffff”]geldig paspoort [/su_highlight]hebben om Spanje binnen te komen. Datzelfde geldt ook voor de nationale identiteitskaart. Aangezien de maximale verblijfsduur in Spanje (net zoals alle EU landen) 90 dagen ofwel 3 maanden is dient het reis- en identificatiedocument ook minstens zo lang geldig te zijn.

Heb je voor Spanje een visum nodig

Nederlanders, Belgen en inwoners uit de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein hebben geen visum nodig om naar Spanje te reizen. Voor staatsburgers van een aantal andere landen is een geldig visum nodig om naar Spanje te reizen.

Scroll naar boven